autograf.hr

novinarstvo s potpisom

 
Ukrajina zastava

UKRAJINA ČIM PRIJE U EUROPSKU UNIJU!!

EU zastava

Teatar.hr objavio nominacije za kazališne nagrade

AUTOR: Milan Pavlinović / 05.11.2013.

Internetski portal Teatar.hr objavio je nominacije za jedine domaće nagrade u izvedbenim umjetnostima o kojima odlučuje samo publika. Nakon jednomjesečnog prednominacijskog razdoblja gledatelji su odabrali svoje favorite u deset kategorija, a o najboljima među njima odlučivat će elektroničkim glasovanjem do 19. studenoga na adresi nagrada.teatar.hr.

 

Imena dobitnika bit će objavljena na ceremoniji dodjele koja će se održati 20. studenoga u Velikom pogonu Tvornice kulture, a koju će i ove godine voditi Nina Violić i Miran Kurspahić. Bit će to jedinstvena prilika za druženje publike sa svojim omiljenim kazalištarcima, ali istodobno i rođendanska zabava najstarijega neovisnog domaćeg portala u kulturi. Održat će se i veliki koncert brojnih domaćih glumaca koji su prošle sezone u kazalištu svirali i pjevali te glazbenika koji su proteklih sezona stvarali za kazalište i u kazalištu.

 

Iako još ne otkriva imena izvođača, umjetnički ravnatelj dodjele Vedran Peternel kaže kako će svi glazbeni brojevi na ovogodišnjoj ceremoniji biti premijerni, odnosno da će publici predstaviti dosad neviđene glazbene suradnje kazalištaraca i glazbenika.

 

Ulaznice za dodjelu mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima Tvornice kulture i internetu, a sav prihod namijenit će se financiranju portala Teatar.hr.

 

Osim za predstavu, izvođača godine, redatelja/koreografa i nezavisno kazalište godine gledatelji glasuju i za najbolji novi tekst. Za osobu godine nominirani su Vanja Cuculić, Zrinka Cvitešić, Bobo Jelčić, Vitomira Lončar i Dubravka Vrgoč.

 

Gledatelji će moći glasovati i za najprecjenjeniju produkciju godine – i tako dodijeliti nagradu predstavi čiji je doživljaj, po njihovu sudu, u golemom nerazmjeru s njezinom medijskom i kritičkom recepcijom. Nominirane su ”Aida” riječkoga HNK-a, ”Fine mrtve djevojke” GDK-a Gavella, ”Michelangelo” u produkciji zagrebačkog HNK-a, Mittelfesta i Pandur Theatersa, ”Otac hrabrost” u produkciji Dubrovačkih ljetnih igara i ”Ukleti Holandez” u produkciji Splitskog ljeta i HRT-a.

 

Za skandal godine konkuriraju osobe i događaji koji su na negativan način obilježili domaće izvedbene umjetnosti i sustav njihova funkcioniranja. Zbog iznimno velikog nerazmjera pristiglih glasova u odnosu prema drugim prijedlozima u konkurenciji su samo tri nominacije – (ne)izbor intendanta zagrebačkoga HNK-a, procedura donošenja izmjena i dopuna Zakona o kazalištima (ZOK) i zabrana plakata za predstavu ”Fine mrtve djevojke”.

 

Još tekstova ovog autora:

     Osmi povjerenik stigao u Gavellu
     Umro je najbolji hrvatski urednik
     Tom Gotovac dobit će spomen-ploču u centru Zagreba
     Zajednička borba protiv moći kulture brendova
     Najvažniji bend new wavea nastupa u Močvari
     Jabuka, klub koji punih 45 godina nije razočarao
     Andrea Zlatar: Kultura je najpolitičniji prostor
     Život beskućnika s fotoaparatom u ruci
     Posmrtna maska za majstora Loua Reeda
     Frankfurtski sajam: kako smo razjedinjeni u knjizi

> Svi tekstovi ovog autora
 • DNEVNI TWEEt DRAGE PILSELA

 • MOLIMO VAS DA PODRŽITE AUTOGRAF UPLATOM PREKO PAYPAL-A:
 • ARHIVA – VRIJEME SUODGOVORNOSTI

  ARHIVA – VRIJEME SUODGOVORNOSTI

  VRIJEME SUODGOVORNOSTI – ostale emisije

   

 • vrijeme i suodgovornosti

 • Facebook

 • Donacije

 • Cigle

 • ekumena

 • javni servis

 • prometej

 • povratak adolfa pilsela

 • u što vijerujemo

 • fraktura 1