autograf.hr

novinarstvo s potpisom

 
Ukrajina zastava

UKRAJINA ČIM PRIJE U EUROPSKU UNIJU!!

EU zastava

Zašto je prirodno da magistar Plenković brani doktora Barišića

AUTOR: Branko Mijić / 11.02.2017.
Branko Mijić

Branko Mijić

Baš je to originalno! Autoplagijat doktorata. Svaka čast, treba se toga sjetiti!

I dok cijeli svijet uglavnom pokušava plagirati njemačke filozofe, dođe Hrvat, prevede samog sebe na njemački, i eto ti disertacije – ”Welt und Ethos”. Bravo, Herr Doktor Barišić, plješću kolegi umne glave Sveučilišta u Augsburgu. A mi, umjesto da im se pridružimo, sumnjamo, tražimo odgovornost, smjenu, umjesto da ministru damo još jedan počasni doktorat, barem Sveučilišta u Osijeku.

Jer, budimo iskreni, tko je to osim Barišića tako uspio namagarčiti Nijemce? Jarni, Vlaović i Šuker 1998. u Lyonu.

Umjesto da se u Saboru čitaju i napamet uče odlomci tog djela ”Svijet i Ethos” (valjda sam naslov korektno kalkirao i vratio u hrvatski original) našeg Nadčovjeka i Nadfilozofa, zahtjeva se ministrov odlazak s funkcije.

Zato je sasvim prirodno da magistar Plenković brani doktora Barišića, jer su obojica, i bez Aristotela, duboko usađeni u tu definiciju ”ukupnosti moralnog ponašanja” koja upravlja Hrvatskom ali i svijetom. U tom (pre)vladavajućem Ethosu oni ne mogu nikako biti falsifikat već jedino original. Autoplagijatori autoanemija

Prema Aristotelu, uspješno uvjeravanje se postiže upotrebom jedne od tri vrste ”umjetničkog dokaza” – Logosa, Pathosa i Ethosa. Oni predstavljaju sredstva kojima nam se nešto dokazuje… Što ću, guglam i kopipejstam s interneta i ja, to je u modi, in, nećete me valjda razapeti zbog jedne obične fusnote.

Možda nas dakle Barišić ne uvjerava Logosom, snagom svog razuma, niti Pathosom, djelujući na naše emocije, ali Ethos, uvjeravanje s obzirom na ugled i osobnost govornika, mogao bi, u skladu s Aristotelom, biti na njegovoj strani.

A Hrvatski leksikon kaže da je etos (grč.), filoz. doslovno: običaj ili navika; ukupnost moralnoga ponašanja. I zato je sasvim logično što je premijer Andrej Plenković svesrdno stao na branik svog ministra Pave Barišića kad već zbog urođene anemije, preciznije talasemije minor, nije mogao na branik Domovine.

Zato je sasvim prirodno da magistar Plenković brani doktora Barišića, jer su obojica, i bez Aristotela, duboko usađeni u tu definiciju ”ukupnosti moralnog ponašanja” koja upravlja Hrvatskom ali i svijetom. U tom (pre)vladavajućem Ethosu oni ne mogu nikako biti falsifikat već jedino original. Autoplagijatori autoanemija

Za tu dijagnozu, koja u svim sistemima i svim totalitarizmima oslobađa od puške, liječnici specijalisti kažu da je ”poput kozmetičke greške, kao da imate madež”.

No to ne priječi nositelja spomenice, pardon dijagnoze, premijera da zagovara obavezni vojni rok za hrvatsku mladež. Dok se ova ne dosjeti da se talasemija minor može umnožiti, proširiti i postati nekom vrstom autoanemije, bolesti koja je po čovjeka opasna samo kada treba služiti vojni rok.

Zato je sasvim prirodno da magistar Plenković brani doktora Barišića, jer su obojica, i bez Aristotela, duboko usađeni u tu definiciju ”ukupnosti moralnog ponašanja” koja upravlja Hrvatskom ali i svijetom. U tom (pre)vladavajućem Ethosu oni ne mogu nikako biti falsifikat već jedino original. Autoplagijatori autoanemija.

Ako ne razumijete, to vam je kao da od 3D printera naručite da vam isprinta još jedan 3D printer. Genijalno, zar ne!

(Prenosimo s portala Novoga lista).

Još tekstova ovog autora:

     Zločin bez kazne
     Je li Dario Juričan kreten?
     Fred, čovjek koji je pobijedio šator
     Uzalud vam trud, svirači
     Bernardićev šamar Plenkoviću
     Oda gadosti
     Ustašonostalgičari
     HRT je koncentrat zla
     Sumrak civilizacije
     Blažena Blaženka

> Svi tekstovi ovog autora
 • DNEVNI TWEEt DRAGE PILSELA

 • MOLIMO VAS DA PODRŽITE AUTOGRAF UPLATOM PREKO PAYPAL-A:
 • ARHIVA – VRIJEME SUODGOVORNOSTI

  ARHIVA – VRIJEME SUODGOVORNOSTI

  VRIJEME SUODGOVORNOSTI – ostale emisije

   

 • vrijeme i suodgovornosti

 • Facebook

 • Donacije

 • Cigle

 • ekumena

 • javni servis

 • prometej

 • povratak adolfa pilsela

 • u što vijerujemo

 • fraktura 1