autograf.hr

novinarstvo s potpisom

 
Ukrajina zastava

UKRAJINA ČIM PRIJE U EUROPSKU UNIJU!!

EU zastava

Golemo Franjino NE Međugorju

AUTOR: Silvije Tomašević / 10.06.2015.

Kršćanski identitet nije filozofija, nije svjetovni nominalizam onih koji sebe nazivaju kršćanima, a ne znaju svjedočiti svoju vjeru. I nije lijepa ideja, tipična za pomalo soft religiju i za moderne gnostike koji se, na primjer, pitaju: “Gdje su one vidjelice koje nam kažu da će im danas u četiri sata Gospa poslati pismo?” – rekao je papa Franjo u jučerašnjoj homiliji u domu Santa Marta.

Samo nekoliko dana nakon svog povratka s pohoda Sarajevu, kada je u zrakoplovu, odgovarajući na pitanje potpisanog dopisnika Večernjeg lista o fenomenu navodnih ukazanja Gospe u Međugorju, kazao da je u pripremi dokument, papa Franjo vratio se toj temi vidjelica. Kritizirao je vidjelice, ne spominjući Međugorje, koje najavljuju svoje “susrete” s Gospom

Dakle, samo nekoliko dana nakon svog povratka s pohoda Sarajevu, kada je u zrakoplovu, odgovarajući na pitanje potpisanog dopisnika Večernjeg lista o fenomenu navodnih ukazanja Gospe u Međugorju, kazao da je u pripremi dokument, papa Franjo vratio se toj temi vidjelica.

Kritizirao je vidjelice, ne spominjući Međugorje, koje najavljuju svoje “susrete” s Gospom.

Takvo ponašanje nije dio kršćanskog identiteta, kazao je Franjo i naglasio da se posljednja Božja riječ zove Isus i ništa više. To je golemo “ne” takozvanim vidjelicama koje drže, kako je rekao Franjo, “da posjeduju objavu istine”.

Papa je govorio o kršćanskom identitetu koji zahtjeva dugi put. Potrebno je zaštititi kršćanski identitet puštajući da nas Sveti Duh vodi kroz život.

Budući da smo grješnici, uvijek dolaze iskušenja i postoji opasnost gubitka identiteta. Papa je upozorio na pomalo soft religiju iza koje postoji skandal.

Takvo ponašanje nije dio kršćanskog identiteta, kazao je Franjo i naglasio da se posljednja Božja riječ zove Isus i ništa više. To je golemo “ne” takozvanim vidjelicama koje drže, kako je rekao Franjo, “da posjeduju objavu istine”

Takav kršćanski identitet je skandalozan.

Ima i onih kojima su uvijek potrebne novotarije u kršćanskom identitetu. Postoje oni koji mondenošću ugrožavaju svoj kršćanski identitet, osobe koje toliko rastežu savjest da u nju sve ulazi. Kada je prije gotovo dvije godine kazao da Gospa nije šef poštanskog ureda da šalje poruke, papa je i upozorio da navodna ukazanja udaljuju od evanđelja.

(Prenosimo s portala Večernjeg lista)

Još tekstova ovog autora:

     Čemu služi izjava o svetosti Stepinca, ako nije jasna istina?
     Kardinal Marx: Nacionalizam nije opcija za kršćane
     Zašto je Vatikan priznao Hrvatsku?
     Ovaj je sustav neizdržljiv
     Papa moli oprost Valdeške crkve
     Država je sekularna
     Pljuska Italiji, naša sramota
     Franjine upitne vrijednosti

> Svi tekstovi ovog autora
 • DNEVNI TWEEt DRAGE PILSELA

 • MOLIMO VAS DA PODRŽITE AUTOGRAF UPLATOM PREKO PAYPAL-A:
 • ARHIVA – VRIJEME SUODGOVORNOSTI

  ARHIVA – VRIJEME SUODGOVORNOSTI

  VRIJEME SUODGOVORNOSTI – ostale emisije

   

 • vrijeme i suodgovornosti

 • Facebook

 • Donacije

 • Cigle

 • ekumena

 • javni servis

 • prometej

 • povratak adolfa pilsela

 • u što vijerujemo

 • fraktura 1