autograf.hr

novinarstvo s potpisom

 
Ukrajina zastava

UKRAJINA ČIM PRIJE U EUROPSKU UNIJU!!

EU zastava

Smrtonosni zagrljaj HDZ-a

AUTOR: Nela Vlašić / 09.06.2017.

AUTOGRAF Nela VlašićPred središnjicom Hrvatske narodne stranke u Zagrebu okupili su se u čevtrtak prijepodne nezadovoljni članovi stranke i zapalili svijeće za pokojnicu. Boris Ljubičić najavljuje da će, u slučaju suradnje HNS-a s HDZ-om, oduzeti pravo na logo i zastavu stranke koje je prije dvadeset i pet godina poklonio Savki Dabčević Kučar, a koje koriste i danas.

Mnoštvo je i malih, običnih članova ove stranke koji s gađenjem i nevjericom prate ovu, kako kažu, političku izdaju Ivana Vrdoljaka i Predraga Štromara kojoj je većinom glasova (78 od 107) legitimitet dao i Središnji odbor HNS-a nakon što je Predsjedništvo odbilo sudjelovati u tom, nema sumnje, političkom samoubojstvu.

Pobijedio je, kako je to putem društvenih mreža poručio Goran Beus Richembergh, “nasrtaj klijentelizma i političke korupcije”.

Kako god tko od njih izgovori da se žrtvuje, ja vidim Vrdoljaka u  dugoj, crnoj, dekoltiranoj haljini kako se na prstima noću iskrada iz središnjice HNS-a i šulja prema Plenkovićevoj ložnici

Birači koji su im dali glas na listi SDP-a s pravom se osjećaju izigrani ovim jefitnim, gotovo sajamskim trgovanjem foteljama koje je, ako je vjerovati mostovcima, otpočelo još u veljači, dakle, puno, puno ranije no što je to Ivan Vrdoljak priznao javnosti i dijelu vrha stranke (Mrak, Beus, Pusić, Turina Đurić…) koje ne skriva razočaranje i tugu zbog ovakve odluke Središnjega odbora.

Mrak Taritaš je to najbolje sažela u jednoj rečenici: “Nisam do srijede navečer znala da je opći interes, time valjda i moj interes, da HDZ ostane – a dio HNS-a dođe na vlast; čovjek uči dok je živ!”

Navedena četvorka već je najavila kako najvjerojatnije neće podržati nove ministre i rekonstruiranu Vladu. Neće, dakle, poštovati direktivu stranke i to ih automatski prema Statutu isključuje iz HNS-a. Sve četvero, uključujući i dojučerašnju počasnu predsjednicu Vesnu Pusić.

No, nisu oni izvarali samo spomenutu četvorku, birače i članstvo koje najavljuje masovne izlaske lažući kako ne pregovaraju s HDZ-om i Vladom. Prevarili su i izdali i koalicijske partnere. Nitko od njih javno ne spominje beskrupulozno izigravanje džentlemenskog sporazuma sa socijaldemokratima. Sram i vjerodostojnost ne stanuju u toj stranci.

Mrak Taritaš je to najbolje sažela u jednoj rečenici: “Nisam do srijede navečer znala da je opći interes, time valjda i moj interes, da HDZ ostane – a dio HNS-a dođe na vlast; čovjek uči dok je živ!”

HNS se, naime, obavezao da neće koalirati s HDZ-om, a za uzvrat su njihovi kandidati stavljani na listu SDP-a i izabrani u Sabor.

Ono što posebno iritira je neuvjerljiva isprika za ovu po svemu protuprirodnu koaliciju onih koji, sada je to očito, nemaju ni “dž” od džentlemena. Vele oni koji podcjenjuju zdrav razum građana kako samo žele bolji, tolerantniji smjer i otvoreno društvo te da sve ovo čine zbog dobrobiti svih nas i Hrvatske.

Bože mili, oni su stvarno uvjereni kako će nakon svega što su učinili građani povjerovati da upravo oni svojom žrtvom čuvaju poljuljanu stabilnost države.

Čuj, žrtvuju se za spas svih nas. Što su oni? Judita, Karolina Riječka hrvatske političke scene? Da umreš od smijeha! Bit će da je to ipak kao u dječijoj igri “skrivača” tek spas za mene!

Kako god tko od njih izgovori da se žrtvuje, ja vidim Vrdoljaka u  dugoj, crnoj, dekoltiranoj haljini kako se na prstima noću iskrada iz središnjice HNS-a i šulja prema Plenkovićevoj ložnici.

Čuj, žrtvuju se za spas svih nas. Što su oni? Judita, Karolina Riječka hrvatske političke scene? Da umreš od smijeha! Bit će da je to ipak kao u dječijoj igri “skrivača” tek spas za mene!

Ne mogu si pomoći. Ne mogu pobjeći od tog prizora. Proganjaju me ti dlakavi dekoltei čim netko od  “vjerodostojnih” pregovarača spomene da to čini zbog mene, zbog nas – građana.

Nema tu, naravno, nikakvih viših ciljeva. Ničeg višeg od fotelje na Markovu trgu ili u kojoj od državnih tvrtki.

Ivan Vrdoljak, Predrag Štomar ili pak Matija Posavec daleko su od  Karoline ili pak Judite.

Prije bi iz tog zbog pozicija zavodljivog, no ipak smrtonosnog zagrljaja HDZ-a, mogli izaći k’ Holoferno – odrubljene glave. Mrtvi!

Svijeće pred Središnjicom sve govore.

Još tekstova ovog autora:

     Mozgovi okovani žilet žicom
     Dobrodošlica ispisana kundakom
     Posljednja pomast za glupost na Laudato TV
     ''Antivakser revolucija'' miloševićevskoga tipa
     A Boro a Day Keeps Illness Away
     Kad virus neodgovornosti zahvati politiku
     Respekt liječnicima, a ne za Milanovićeve pohvale zločincima
     Hrvatska iz nehata na pravoj strani
     HRT politički plijen ili javni servis?
     Čoban tjera migrante

> Svi tekstovi ovog autora
 • DNEVNI TWEEt DRAGE PILSELA

 • MOLIMO VAS DA PODRŽITE AUTOGRAF UPLATOM PREKO PAYPAL-A:
 • ARHIVA – VRIJEME SUODGOVORNOSTI

  ARHIVA – VRIJEME SUODGOVORNOSTI

  VRIJEME SUODGOVORNOSTI – ostale emisije

   

 • vrijeme i suodgovornosti

 • Facebook

 • Donacije

 • Cigle

 • ekumena

 • javni servis

 • prometej

 • povratak adolfa pilsela

 • u što vijerujemo

 • fraktura 1