autograf.hr

novinarstvo s potpisom

 
Ukrajina zastava

UKRAJINA ČIM PRIJE U EUROPSKU UNIJU!!

EU zastava

Zastrašujući govor mržnje istaknutog HDZ-ovca

AUTOR: Autograf / 03.08.2017.

covjekcovjekIstaknuti član HDZ-a Hrvoje Marušić u svojim komentarima na Facebook stranici Inicijative mladih za ljudska prava poziva na strijeljanje aktivista ove udruge.

Točnije, Marušić je javno pozivao na kažnjavanje aktivista za ljudska prava smrću.

Marušić je bio vijećnik Gradskog vijeća Grada Splita, predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca za Dalmaciju te kako sam tvrdi, ozbiljan kandidat za poziciju ministra poduzetništva i obrta u vladi Tihomira Oreškovića.

U komentarima upućenima 31.7. oko 18 sati Hrvoje Marušić je putem svog Facebook profila uputio sljedeće komentare:

”Stoko yugokomunistička,treba vas sudit i streljat!

 Stoko yugokomunistička, nakon pet godina rata i agresije na RH vi pišete ovakve gadarije …

 DA SMO DEMOKRATSKA DRŽAVA,SUDILI BI VAM ZA VELEIZDAJU I STRELJALI VAS !

A vjerovatno i hoće, uskoro…” 

Ovaj poziv na linč pokazuje zabrinjavajuću količinu obezvrjeđivanja međunarodnog prava negiranjem utvrđenih činjenica pred međunarodnim sudovima u hrvatskoj javnosti koje podržavaju i institucije RH svojim nečinjenjem i vođenjem politike poricanja

Ovim putem izražavamo zabrinutost za stanje ljudskih prava i slobodu govora u Republici Hrvatskoj, u društvu u kojem član vladajuće partije poziva na nasilje protiv onih s kojima se ne slaže.

Zahtijevamo hitnu reakciju premijera Andreja Plenkovića i predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koji bi morali stati u obranu slobode govora bez straha od nasilja.

Informacije o nasilnim komentarima koje je uputio Hrvoje Marušić Inicijativa mladih za ljudska prava dostavlja i Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske te policiji, uz zahtjev za postupanjem.

Sporni komentari su upućeni na sadržaj kojeg Inicijativa mladih za ljudska prava objavljuje u sklopu kampanje #ISPRIKA kojom s podrškom od više od 500 građana traži od Vlade Republike Hrvatske da uputi ispriku svim žrtvama i obiteljima žrtava ratnih zločina i kršenja ljudskih prava koji su se počinjeni za vrijeme i neposredno nakon vojno-redarstvene operacije ”Oluja” izvršene u kolovozu 1995. godine.

Kampanja se provodi prikupljanjem potpisa za peticiju isprike, plakatima u javnom prostoru i objavljivanjem sadržaja na društvenim mrežama o činjenicama koje su utvrđene o ratnim zločinima i kršenjima ljudskih prava za vrijeme i nakon ”Oluje” pred međunarodnim sudovima.

Sporni komentari su upućeni na sadržaj kojeg Inicijativa mladih za ljudska prava objavljuje u sklopu kampanje #ISPRIKA kojom s podrškom od više od 500 građana traži od Vlade Republike Hrvatske da uputi ispriku svim žrtvama i obiteljima žrtava ratnih zločina i kršenja ljudskih prava koji su se počinjeni za vrijeme i neposredno nakon vojno-redarstvene operacije ”Oluja” izvršene u kolovozu 1995. godine

Poruka Vladi je da je isprika žrtvama minimum solidarnosti i provođenja mehanizama tranzicijske pravde nakon višestrukog kršenja ljudskih prava i izostanka sudskih procesa.

Marušić je pozive na linč uputio na sadržaj kampanje #ISPRIKA koja je temeljena na utvrđenim činjenicama pred međunarodnim sudovima i čiji je cilj izraziti suosjećanje sa svim žrtvama ratnih zločina i kršenja ljudskih prava neovisno o njihovoj nacionalnosti.

Ovaj poziv na linč pokazuje zabrinjavajuću količinu obezvrjeđivanja međunarodnog prava negiranjem utvrđenih činjenica pred međunarodnim sudovima u hrvatskoj javnosti koje podržavaju i institucije RH svojim nečinjenjem i vođenjem politike poricanja.

Inicijativa mladih za ljudska prava

Na znanje:

 1. Predsjednica Republike Hrvatske
 2. Predsjednik Vlade Republike Hrvatske
 3. PU Splitsko – dalmatinska
 4. Državno odvjetništvo Republike Hrvatske
 5. Pučka pravobraniteljica
 6. Hrvatska demokratska zajednica – središnji ured

Još tekstova ovog autora:

     In memoriam - Napustio nas je veliki Željko Senečić
     Promicati kulturu milosrđa
     Državni novac udruzi Željke Markić koja negira ljudska prava
     Hanuka
     Opravdano postojanje Nove ljevice
     Predlažemo Vladi RH da obešteti žrtve logora HVO-a
     Valja opet pročitati Tuđmanove izjave o BIH i HVO
     Kolinda Grabar-Kitarović prezire Haški sud i hvali ratnog zločinca
     Silovanu se ženu viktimizira i u miru
     Svjetski dan siromaha u Vatikanu

> Svi tekstovi ovog autora
 • DNEVNI TWEEt DRAGE PILSELA

 • MOLIMO VAS DA PODRŽITE AUTOGRAF UPLATOM PREKO PAYPAL-A:
 • ARHIVA – VRIJEME SUODGOVORNOSTI

  ARHIVA – VRIJEME SUODGOVORNOSTI

  VRIJEME SUODGOVORNOSTI – ostale emisije

   

 • vrijeme i suodgovornosti

 • Facebook

 • Donacije

 • Cigle

 • ekumena

 • javni servis

 • prometej

 • povratak adolfa pilsela

 • u što vijerujemo

 • fraktura 1