autograf.hr

novinarstvo s potpisom

 
Ukrajina zastava

UKRAJINA ČIM PRIJE U EUROPSKU UNIJU!!

EU zastava

Vesna Pusić traži ostavku Nadana Vidoševića

AUTOR: Hina / 20.10.2013.

 

Predsjednica HNS-a i prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić izjavila je u subotu kako je na pravosuđu da konstatira činjenice o tome što se dogodilo u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) i da se, ako se potvrde sumnje, u Komori očekuju odgovarajući potezi.

 

Zdenku Peternel, pročelnicu ureda predsjednika HGK Nadana Vidoševića, sumnjiči se da je sudjelovala u izvlačenju više od 32 milijuna kuna iz Komore zbog čega joj je određen jednomjesečni istražni zatvor. Ministar Gordan Maras je na pitanje smatra li da bi Vidošević trebao podnijeti ostavku jučer odgovorio: “Ja više ne bih bio ministar u toj situaciji ako se to pokaže točnim”.

 

“Mislim da je vrlo važno da kada postoji revolt, a ova situacija, ako je točna, izaziva revolt kod ljudi i ako se to konstatira, onda je to (ostavka predsjednika HGK) najmanje što se može očekivati”, rekla je ministrica Pusić na konferenciji za novinare odgovarajući na njihova pitanja uoči sjednice Središnjega odbora stranke.

 

Na pitanje o razilaženju unutar koalicije o nekim pitanjima Pusić je odgovorila da koalicija dobro funkcionira i kako se nada da će funkcionirati s prepoznatljivim vidljivim uspjesima do kraja mandata, ali da nije jedna stranka. ”Zbog toga je oko važnih tema vrlo bitno koordinirati i dogovoriti stajališta unutar koalicije kako ne bi bilo jednostranačja, već da postoje argumenti i putem njih iskristalizirati najbolji stav”, istaknula je Pusić.

 

“Postoje određena iskakanja bez dogovora, apsolutno smo spremni i otvoreni za razgovor, pa i što se tiče Hrvatske obrtničke komore naš stav nije suprotan ministru poduzetništva i obrta Gordanu Marasu, no smatramo da reformu treba raditi postupno, a ne revolucionarno. Potrebno je smanjiti doprinose na pola i vidjeti kako to funkcionira jer strukovne organizacije su potrebne, ali tako da obavljaju svoju funkciju i pružaju usluge članovima. Smanjivanjem obveza obrtnika transformirat će se i funkcioniranje takve strukovne udruge”, rekla je Pusić. “Da smo porazgovarali o toj temi, došli bismo do manje revolucionarnoga i postupnoga rješavanja tog problema”, dodala je.

 

“HNS ni sada nije za to da se članarina u Obrtničkoj komori čuva kao lički medvjed, ali nismo ni za revolucionarna ukidanja članarina jer strukovne su organizacije potrebne. Zašto se prvo ne bi išlo sa smanjivanjem članarine pa postupno dalje kada se vide efekti toga”, zapitala se predsjednica HNS-a. Ostavku Nadana Vidoševića, šefa HGK-a, iz kojeg se preko fiktivnih računa izvlačio novac, Vesna Pusić smatra minimumom ako se dokaže kriminal.

Još tekstova ovog autora:

     Protiv mržnje i diskriminacije
     Imaginarij Vrančićeve ere
     2014 – Hladni rat i ebola
     Frljić, heroj ili zločinac?
     Najžalosnija godišnjica u RH
      Vatikan dobio prava na internetsku domenu ".catholic"
     SAD: Okončana kriza oko proračuna i zaduživanja
     13. Dani Orisa u Zagrebu 19. i 20. listopada

> Svi tekstovi ovog autora
 • DNEVNI TWEEt DRAGE PILSELA

 • MOLIMO VAS DA PODRŽITE AUTOGRAF UPLATOM PREKO PAYPAL-A:
 • ARHIVA – VRIJEME SUODGOVORNOSTI

  ARHIVA – VRIJEME SUODGOVORNOSTI

  VRIJEME SUODGOVORNOSTI – ostale emisije

   

 • vrijeme i suodgovornosti

 • Facebook

 • Donacije

 • Cigle

 • ekumena

 • javni servis

 • prometej

 • povratak adolfa pilsela

 • u što vijerujemo

 • fraktura 1