autograf.hr

novinarstvo s potpisom

 
Ukrajina zastava

UKRAJINA ČIM PRIJE U EUROPSKU UNIJU!!

EU zastava

Dragi HNS-u, počivaj u miru Božjem i neka ti je laka hrvatska zemlja

AUTOR: Drago Pilsel / 08.06.2017.
Drago Pilsel Foto: Press club

Drago Pilsel
Foto: Press club

Jučer ujutro se Andrej Plenković gotovo popišao od nervoze dok je u Saboru razmišljao kako će izaći na kraj s optužbama da blefira. Bilo je jasno da nema 76 ruku i da je sve do sada amaterski odrađivao. Ono, čisti hazard. Eh, ali je on srećom premijer Hrvatske, gdje političkih prostitutki ne nedostaje.

Dakle, sinoć se premijer opušteno pomokrio u svom WC-u, prostata je prestala pulsirati: prije nego što je poljubio suprugu i ugasio svjetlo u sebi je rekao ”Možda ne vjerujem, ali ima Boga”.

S druge pak strane 78 HNS-ovaca (od 107, koliko ih se jučer okupilo iz središnjeg tijela stranke) je odlučilo ne prihvatiti prijedlog predsjedništva te stranke od utorka navečer da se NE KOALIRA s HDZ-om jer bi se, u slučaju koalicije, stranka počupala i teško ranila, pa smo jučer dan okončali najavom da je preljub izvršen i da bi u petak kod izglasavanja povjerenja novim ministrima (danas bi se na brzinu trebali započeti i završiti dogovori HNS-a i HDZ-a oko cijene ovog kurvaluka) moglo biti 78, možda i 79 zastupnika.

Kako sada stvari stoje, Plenković će imati potporu, uz 56 zastupnika iz HDZ-ovog Kluba, još pet HNS-ovaca, Darinka Kosora (HSLS), Gorana Dodiga (HDS), Branka Hrga, Silvana Hrelje (HSU), jednog HDSSB-ovca, osam manjinaca, Ivice Mišića (Promijenimo Hrvatsku), jednog iz Reformista i dvoje iz kluba Milana Bandića, a možda se pridruži još poneki zastupnik… Esihica, Hasan i puškomitraljezac otpadaju.

I odmah, da se ne zamarate ako ne želite čitati dalje, navodim zaključak ovoga osvrta: ne brinite, fotelje su dogovorene, tako da ostale finese tipa Agrokor, kurikularna reforma, ploče sa ”Za dom spremni”… neće predstavljati veće prepreke

I odmah, da se ne zamarate ako ne želite čitati dalje, navodim zaključak ovoga osvrta: ne brinite, fotelje su dogovorene, tako da ostale finese tipa Agrokor, kurikularna reforma, ploče sa ”Za dom spremni”… neće predstavljati veće prepreke.

Za ministricu znanosti i obrazovanja predlaže se Blaženka Divjak (stručnjakinja za informatiku iz Varaždina, nije za sada članica HNS-a), za ministra pravosuđa Ranka Marjana (suca Vrhovnog suda), a za ministra graditeljstva i potpredsjednika Vlade gubitnika izbora za varaždinskog župana Predraga Štromara, koji sada vodi HNS nakon neopozive ostavke Ivana Vrdoljaka, koji je sve zakuhao, a sada ostao i bez funkcije u Saboru. Govori se da će u nastavku života loviti šarane, štuke i somove u Dravi.

Zgodan je alibi našao HNS: osigurat će budućnost za mlade, dobro obrazovane Hrvate, spasit će radna mjesta Konzumovih dobavljača i blagajnica, zauzdat će ustaštvo, tralalala.

Potpredsjednik HNS-a Srđan Gjurković i ”novi” tajnik Srećko Ferenčak, nisam znao, poznaju poslove vezane uz tretman mrtvaca. Sahrana HNS-a bit će obavljena s odgodom, kada tu stranku HDZ dobro prožvače i ispljune

Ali, kako se to neće dogoditi, HNS je poduzeo, bolje reći počinio zanimljiv politički eksperiment: popio je litru otrova i za svaki slučaj si ispalio rafal u sljepoočnicu. Preživjet će jučerašnji pokolj Vesna Pusić, Anka Mrak Taritaš, Goran Beus Richembergh, Andro Vlahušić i još neki jer će ispasti iz HNS-a. Kamo će? Snaći će se oni nekako, žilavi su to ljudi.

Potpredsjednik HNS-a Srđan Gjurković i ”novi” tajnik Srećko Ferenčak, nisam znao, poznaju poslove vezane uz tretman mrtvaca. Sahrana HNS-a bit će obavljena s odgodom, kada tu stranku HDZ dobro prožvače i ispljune.

Mi joj želimo da počiva u miru Božjem i da joj bude laka hrvatska zemlja.

Još tekstova ovog autora:

     30 je godina od, možda, najboljeg intervjua u mojoj karijeri
     Mons. Ivo Martinović, dostojan sljedbenik Srećka Badurine
     Jürgen Moltmann: Nema progresa bez ekološke pravednosti
     Papa nije rekao ''pederčine'', već ''pederi'',  pa što?
     35 godina života u Hrvatskoj, 30 godina mrzilačkih napada
     "Bleiburg" je sinonim ustaškog kolapsa i partizanske osvete
     UN neće proglasiti Srbe za počinioce genocida u Srebrenici
     Revizija ugovora s Vatikanom ostaje NE temom: HBK se slaže
     Pismo ljutim (neo)ustašama koji ne poznaju Evanđelje
     Jasenovac, NDH i pitanje hrvatske krivnje

> Svi tekstovi ovog autora
 • DNEVNI TWEEt DRAGE PILSELA

 • MOLIMO VAS DA PODRŽITE AUTOGRAF UPLATOM PREKO PAYPAL-A:
 • ARHIVA – VRIJEME SUODGOVORNOSTI

  ARHIVA – VRIJEME SUODGOVORNOSTI

  VRIJEME SUODGOVORNOSTI – ostale emisije

   

 • vrijeme i suodgovornosti

 • Facebook

 • Donacije

 • Cigle

 • ekumena

 • javni servis

 • prometej

 • povratak adolfa pilsela

 • u što vijerujemo

 • fraktura 1